Un nou târg agricol: AGRO OLTENIA

Pro Agro a trimis o scrisoare deschisă premierului cu privire la pesta porcină
03/08/2017
Prima clasă de mecanici agricoli în sistem dual
04/09/2017

Un nou târg agricol: AGRO OLTENIA

Zona de sud-vest a României se va bucura anul acesta de prima ediție a AGRO OLTENIA, cel mai mare eveniment expoziţional din această zonă, după cum anunță organizatorii. Ediția 2017 va avea loc la Craiova, în perioada 13-15 octombrie, în incinta Centrului Multifuncţional.

Târgul AGRO OLTENIA doreşte să fie un important loc de întâlnire pentru fermieri, specialiști, manageri şi autorităţi din domeniul agriculturii şi industriei alimentare, se arată în comunicatul de presă emis de organizatorii evenimentului, firma PS Multiservices SRL cea care organizează și Târgul de Comerț al Olteniei și Târgul de Turism al Olteniei.

Vor fi expuse în parcarea din faţa Centrului Multifuncţional, în 6 corturi în suprafaţa totală de 1300 mp, maşini, tractoare şi utilaje agricole performante, produse dedicate creşterii animalelor şi păsărilor de fermă, pomiculturii şi legumiculturii. Vor participa companii de pe piaţa din România, dar și firme de profil din Bulgaria, Serbia, Spania, Italia, Ungaria şi Israel.
Târgul se adresează atât marilor producători agricoli, cât şi microfermelor, gospodăriilor ţărăneşti active, producătorilor de produse alimentare tradiţionale şi ţărăneşti, entităţilor non-agricole din mediul rural, precum şi agricultorilor pasionaţi.

Expoziții, prezentări, seminarii 

Organizatorii anunță că în cadrul evenimentului vor avea loc o expoziţie de animale şi păsări de rasă, cât şi prezentarea unor soiuri româneşti de măr şi căpşuni. Vor fi organizate simpozioane privind valoarea nutriţională şi economică a căpşunului, precum şi valoarea nutriţională şi economică a zmeurului/murului/afinului/coacăzului şi a altor fructe de pădure. De altfel, pe toată durata târgului vor fi organizate conferinţe şi seminarii, prezentări şi demonstraţii dedicate cu precădere vizitatorilor specialişti. Cei prezenţi vor mai putea afla detalii și despre arta cultivării ciupercilor Pleurotus, Champignon şi Shiitake (ciuperca parfumată) privită ca afacere sau hobby.

Companiile prezente vor veni cu oferte promoţionale pe toată perioada târgului, premii, tombole şi vouchere de reduceri.

Pentru vizitatori va fi amenajata o zonă de food unde se vor servi bunătăţi din bucătăria tradiţional românească stropite din belşug cu diverse soiuri de vin de la producătorii expozanţi din regiunea Olteniei. Atmosfera de voie bună va fi întreţinută de interpreţi şi ansambluri folclorice din regiunea Olteniei, ce vor concerta pe o scenă de mari dimensiuni instalată în parcarea Centrului Multifuncţional.

Transport gratuit pentru vizitatori

Organizatorii estimează un număr de 8000 de vizitatori care vor avea posibilitatea să viziteze, pe lângă AGRO OLTENIA, şi TÂRGUL DE COMERŢ AL OLTENIEI EDIŢIA II, ce se va desfăşura în acelaşi timp în pavilionul central din Centrul Multifuncţional. Pe durata celor trei zile de târg, vizitatorii au asigurat transport gratuit din principalele cartiere ale oraşului către AGRO OLTENIA.

Perioada de desfășurare:

13-15 octombrie 2017

Program:

Vineri: 10.00 – 19.00
Sâmbată: 10.00 – 19.00
Duminică: 10.00 – 16.00

Locație :

Centrul Multifuncțional Craiova, str. Târgului nr 26.
Web: http://www.agrooltenia.ro
Email: office@agrooltenia.ro

Facebook Agro Oltenia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *