Striker, o autopropulsată dorită de către fermieri

Soluții pentru transportul rapid și depozitarea cerealelor
31/07/2017
Pro Agro a trimis o scrisoare deschisă premierului cu privire la pesta porcină
03/08/2017

Striker, o autopropulsată dorită de către fermieri

Societatea CAFFINI, după 90 de ani de experiență în producerea de echipamente de erbicidat și realizări în domeniul dezvoltării tehnice, a dezvoltat o nouă generație de mașini de erbicidat autopropulsate, performantă și adaptată nevoilor agricultorilor: STRIKER. Aceasta a ajuns și pe piața din România, prin Dealer Italia, și a devenit în scurt timp una dintre cele mai căutate autopropulsate. De ce? Vă spunem mai jos!

Societatea Caffini produce mașini de erbicidat autopropulsate din anul 1980, iar cea mai nouă generație a fost realizată ținând cont de exigențele și observațiile clienților. Astfel, nu e de mirare că cererea de pe piața românească e tot mai mare, numărul de mașini vândute și livrate deja crescând în proporție de 300% în ultimul an.

Printre caracteristicile care o fac atât de dorită, dincolo de raportul foarte bun preț/calitate, se află și faptul că Striker are distribuția ideală de greutate între axe, iar sistemul de antiderapaj și control al tracțiunii dezvoltat de Bosch Rexroth permit o tracțiune eficientă și uniformă. Distribuirea uniformă a greutăţii pe osie, atât cu bazinul gol, cât și plin, asigură o aderență bună și transmiterea forţei de tracţiune pe sol. Mai mult, cabina spațioasă, cu vizibilitate mărită, și designul confortabil au fost realizate cu scopul de a obține performanțe crescute.

Motor Volvo Penta

Autopropulsata STRIKER este echipată cu motor Volvo Penta de 145 (pentru Striker 3000) sau 173 CP (pentru Striker 4000), Euro 4 Final Turbo Intercooler cu capotă insonorizată, are cadru puternic, din oțel structural, zincat, vopsit apoi cu pulbere. Tracțiunea este realizată pe patru roți, cu trei posibilităţi de reglare: direcție pe roțile anterioare (opțional cu blocarea celor posterioare), posibilitatea virajului cu toate 4 roțile (deplasarea acestora pe aceeași linie) și posibilitatea deplasării laterale.

Pentru modelul cu capacitatea rezervorului de 3000 l, lățimea barei de lucru poate fi de 21, 24, 27 și 28 m, iar pentru cel cu capacitatea rezervorului de 4000 l, de 24, 28, 32 și 36 m. Mânecă de aer poate avea Striker 3000 pentru toate tipurile de bare, iar Striker 4000 doar pentru barele de 24 și 28 m.

Suspensia hidro-pneumatică asigură rezistență și o stabilitate excelente în timpul erbicidării și a deplasării pe drum. În plus, operatorul beneficiază de un confort deosebit. Maşina are sistem dublu de frânare, hidrostatic, cu manetă de comandă multifuncțională şi sistem antiderapaj. Motoarele hidraulice și pompa hidrostatică sunt produse Bosch Rextort. Operatorul poate schimba cu ușurință tracțiunea integrală în alte moduri de deplasare, iar tot acest sistem hidraulic este supravegheat de sistemul electronic Bosch.

Din panoul central de comandă a funcțiilor se coordonează operațiunile necesare tratamentelor, atât înainte de efectuarea acestora (pregătirea substanțelor și încărcarea rezervorului), cât și după efectuarea tratamentelor, (spălarea rezervorului).

Funcții pentru un lucru uniform și rapid

În realizarea acestei autopropulsate s-a avut în vedere, dincolo de productivitatea crescută, și realizarea unor lucrări de calitate ridicată. Funcția Maxi Premixer, în conformitate cu reglementările UE, face ca substanțele să fie diluate și pregătite pentru a fi introduse în rezervorul de amestecare, unde dispozitivele de agitare cu înaltă presiune asigură un amestec uniform, substanțele fiind ulterior transferate în rezervorul principal.

Rampa de erbicidat este controlată prin computerul „Compact”, de ultimă generație. Cu ajutorul valvelor electromagnetice se pot controla cantitatea de substanță distribuită (l/ha), suprafața tratată, cantitatea de substanță rămasă în rezervor, cantitatea de substanță folosită, viteza de deplasare, numărul de secțiuni care lucrează. Stabilitatea rampei este asigurată de sistemul cu autoreglare, care reglează o înălţime de lucru optimă, obținându-se indici calitativi de lucru corespunzători lucrării executate.

Noul sistem include un amortizor cu biele reglabile pentru o rezistență superioară la șocuri. La fiecare articulaţie a barei există pivoți cu lagăre cu ungere automată.

Maşina STRIKER poate fi echipată cu CanBus (max. 9 secțiuni) și IsoBus (max.13 secțiuni), care se utilizează ușor, asigură un tratament asistat în funcție de parametrii aleși de client. Echipamentul are ecran cu diagonală mare, meniu ușor de utilizat, antenă exterioară pentru GPS, reglarea automată a secțiilor de erbicidat pentru economisirea soluţiei de tratat, reglarea automată a înălțimei rampei şi indică rezerva de soluţie din rezervor.

Testarea prototipului a fost făcută în cele mai dificile condiții de lucru, iar toate rezultatele obținute au fost analizate de unele centre universitare pentru a obține, în final, un utilaj performant cu indici calitativi de lucru ridicaţi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *