Show-uri măcelăresc și culinar, la Agraria

Înscriere online pentru vizitatori la Agraria și Agriplanta-Romagrotec
28/03/2017
Vino la Agraria și poți câștiga la tombole un tăuraș sau chiar un tractor!
04/04/2017

Show-uri măcelăresc și culinar, la Agraria

Asociația Aberdeen Angus România vine cu o surpriză de proporții la ediția Agraria 2017: un show măcelăresc ca la carte. Astfel, sâmbătă 8 aprilie, ora 14:00, lângă cortul Forum, în zona expoziției de animale, suntem invitați la o demonstrație de măcelărie susținută de maeștrii măcelari ai Moldovan-Carmangerie Sânnicoară, urmată de un spectacol gastronomic oferit de Aida Părășcan, câștigătoarea ediției din 2013 a renumitului concurs de gătit Masterchef.

Show-ul măcelăresc va dura o oră și vom putea urmări modul în care un măcelar profesionist va tranșa o carcasă de vită Angus, în timp ce un specialist în carne de vită va oferi explicații asupra modalităților în care poate fi folosită fiecare piesă în parte. După acest show, o vom urmări pe Aida Părășcan, care ne va arăta cum putem folosi carnea de vită Angus, într-un show culinar de tip masterchef. Mai mult, ne va spune mici secrete care vor avea mari efecte în gustul și textura preparatelor obținute din carne de vită.

Prima licitație de bovine Angus din România are loc la Agraria

Dar acesta nu este singurul eveniment marca Asociația Aberdeen Angus România. Pentru crescătorii de bovine au pregătit prima licitație de bovine de carne Angus din România, toate aceste evenimente având ca scop realizarea unui lanț complet al creșterii animalelor: de la fermă la farfurie.

Pe 7 aprilie, asociația organizează evenimentul „Genetica, secretul unei afaceri de succes”, care presupune paradă Angus, un concurs cu jurizare specializată și demonstrații de bune practici în fermă, iar pe 8 aprilie ne invită la prima licitație de bovine Angus din România. După deschiderea licitației, urmează prezentarea tineretului bovin și a taurilor care vor fi licitați, dar și licitația propriu-zisă. Evenimentul va fi urmat de show-ul măcelăresc și cel culinar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *