Sesiunea de primirea a proiectelor grupurilor de producători se prelungește până la sfârștul anului

G8.260 lucrează repede și bine
11/10/2016
Noii giganți JCB vin și în România
24/10/2016

Sesiunea de primirea a proiectelor grupurilor de producători se prelungește până la sfârștul anului

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță prelungirea sesiunii de depunere a proiectelor de investiții prin intermediul submăsurilor 9.1 „Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul agricol” și 9.1a „Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul pomicol” (ambele deschise pentru prima dată în acest an) din cadrul PNDR 2020 până la data de 30 decembrie 2016, ora 16.00, se arată într-un comunicat de presă transmis de agenție.

Alocarea bugetară stabilită pentru sesiunea 2016 este de 7,1 milioane de euro, împărțită astfel:

  • 4,9 milioane de euro pentru sectorul agricol
  •  2,2 milioane de euro pentru sectorul pomicol.

Valoarea maximă a sprijinului acordat în cadrul submăsurilor 9.1 și respectiv 9.1a este de maximum 100.000 euro/ an, pe o perioadă de maximum 5 ani de la data înființării grupului de producători. Intensitatea sprijinului public acordat este de 100% nerambursabil.

Se dorește încurajarea înfiinţării şi susținerea funcţionării administrative a grupurilor de producători din sectorul agricol sau în cel pomicol, recunoscute în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale în vigoare. De asemenea, se urmărește îmbunătățirea competitivității producătorilor primari printr-o mai bună integrare a acestora în lanţul agroalimentar prin intermediul schemelor de calitate, prin creșterea valorii adăugate a produselor agricole.

Toți cei interesați să depună proiecte pentru înfiinţarea grupurilor de producători, atât în sectorul agricol, cât și în cel pomicol, pot consulta gratuit pe pagina oficială de internet a Agenției (www.afir.info) Ghidul Solicitantului aferent sM 9.1 și sM 9.1a.6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *