Schimb de experiență cu experți din Olanda

„Agricultura – Prioritate Națională” pentru LAPAR
22/05/2018
Dealer Italia vă invită la Enovitis 2018
05/06/2018

Schimb de experiență cu experți din Olanda

Pe data de 24 mai, Holland Dairy House și Ambasada Olandei în România, în parteneriat cu USAMV Cluj organizează ZIUA FERMIERILOR HOLLAND DAIRY HOUSE. Experți din Olanda vin pe 24 mai, la ferma didactică de la Cojocna Cluj pentru a susține sesiuni de training intensiv pe teme de interes precum GENETICĂ ȘI TINERET BOVIN, NUTRIȚIE ANIMALĂ, BUNĂSTARE, GESTIUNEA ȘI MANAGEMENTUL FERMEI, BONITARE

Ziua fermierilor Holland Dairy House se va desfășura cu participarea E.S. Stella Ronner–Grubačić, ambasadorul Olandei în România și Moldova.

PROGRAMUL ZILEI:

13:30 – 16:15, FERMA DIDACTICĂ USAMV CLUJ DE LA COJOCNA

Evenimentul va include 4 seminarii interactive susținute de specialiști olandezi, alături de profesorii români implicați în programul K2K, urmate de un concurs de jurizare a animalelor. Socializare, noutăți, bune practici și o delicioasă cină câmpenească la finalul serii.

Transportul la Cojocna și masa de prânz sunt incluse în program.

Seminariile durează 30 de minute fiecare și se vor desfășura simultan, în câte 3 serii consecutive. Fiecare participant poate opta astfel pentru 3 dintre cele 4 seminarii disponibile:

  1. Seminar Genetică – un start bun înseamnă să fii deja la jumătatea drumului

Adrian Dina, Director Național de Vânzări, CRV Cow Genetics

Prof. Adrian Pistrui, USAMVBT Timișoara

Prof. Iulia Mustață, Colegiul pentru Agricultură și Ind. Alimentară Țara Bârsei Prejmer

  1. Seminar Hrănire animale – cum poți “hrăni“ succesul oricărei ferme de vaci

Klaas Struiksma, Partener fondator, Cownexxion

Angelica Cruse, Barenbrug Green Master

Prof. Mihai Bentea, USAMVB Cluj

Prof. Călin Julean, USAMVBT Timișoara

  1. Seminar Gestiune finanțe fermă – cum câștigi bani în România gestionând o fermă de vaci

Pieter Helfferich, Director Agriprogress și Coordonator Holland Dairy House

Prof. Florin Stan, Colegiul „Emil Negruțiu” Turda

Dr. Bianca Szakacs, Colegiul „Emil Negruțiu” Turda

4. Seminar Bunăstare și sănătate animale – metode de optimizare, cauză-efect în ecosistemul fermei, longevitatea animalelor

Prof. Hans Dekker, Medic Veterinar

Prof. Eugen Jurco, USAMV Cluj

Participarea la eveniment este gratuită, iar accesul se face exclusiv pe bază de invitație. Pentru mai multe detalii, contactați-ne la info@hollanddairyhouse.com sau la telefoanele 0723.166.156 / 0762.014.695.

ÎNSCRIE-TE LA ZIUA FERMIERULUI HOLLAND DAIRY HOUSE, click aici.

DESPRE PROGRAMUL DE SCHIMB DE CUNOȘTINȚE SUSȚINUT DE HOLLAND DAIRY HOUSE

FORMARE DE FORMATORI ÎN METODE MODERNE DE ÎNVĂȚARE ȘI CREȘTERE A VACILOR 

Holland Dairy House (HDH) și-a propus să contribuie în mod activ la schimbarea durabilă a sectorului românesc de lapte, motiv pentru care a lansat în 2016 “Cunoaștere pentru Cunoaștere, un program integrat de training, realizat cu sprijinul guvernului olandez și în parteneriat cu Ambasada Olandei în România. Programul a fost coordonat de către Cownexxion, membru HDH și companie specializată în consultanță, management și training pentru specialiștii din fermele de vaci.

CUM A FOST FINANȚAT PROIECTUL

Costurile pentru formare au fost acoperite în totalitate de către guvernul olandez. Condițiile de eligibilitate au fost legate de angajamentul ferm al instituțiilor, disponibilitate pentru deplasare a cursanților, cât mai ales, implementarea activă ulterioară în România.

CARE A FOST OBIECTIVUL

S-a urmărit creșterea nivelului de pregătire al specialiștilor implicați în activități educaționale în sectorul de lapte din România ca mai apoi, la rândul lor, aceștia să transmită mai departe informația și noile metode  de învățare. Proiectul a vizat două direcții: dezvoltarea de noi metode inovative de training, alături de prezentarea noutăților recente din sectorul de lapte.

CUI S-A ADRESAT

Grupul țintă a vizat profesorii din liceele, facultățile și școlile profesionale cu profil agricol, dar și specialiști din asociațiile de fermieri. O condiție esențială pentru intrarea în program a fost cunoașterea limbii engleze și experiența de predare sau formare în sectorul de lapte.

Participanții își vor folosi cunoștințele și abilitățile dobândite în beneficiul instituției unde activează. Pe termen lung, instituțiile pot transforma acest beneficiu într-un real avantaj competitiv în recrutarea de noi studenți.
În total, programul a inclus8specialiști, reprezentând instituții de prestigiu din România: USAMVBT Timișoara, USAMV Cluj, Colegiul „Emil Negruțiu” TurdaColegiul pentru Agricultură și Ind. Alimentară Țara Bârsei Prejmer. Participarea la program le-a oferit o bază solidă pe care să o împărtășească fermierilor, studenților la zootehnie, dar și altor actori implicați în sectorul de lapte din România.

CE A INCLUS TRAINING-UL

Programul a inclus 2 serii a câte 10 zile de training în Olanda, însoțite de consiliere punctuală, furnizată de specialiștii Cownexxion, pe diverse aspecte din activitatea fermei.

Programul a furnizat participanților deopotrivă cunoștințe practice despre tehnicile moderne olandeze de creștere a vacilor, producție și procesare a laptelui, cât și materiale didactice pe care să le utilizeze ulterior în activitățile de predare din România. Agenda a inclus exerciții practice, vizite la ferme, companii din sector și universități de profil, dar și la centrul de training Aeres Group din Dronten, un alt membru în HDH.

Prima sesiune de pregătire în Olanda s-a încheiat cu un plan al fiecărui participant care a putut beneficia de coaching personal prin sesiuni la distanță prin Skype, Whatsapp etc., dar și în țară, oferite de experții olandezi parte din echipa Cownexxion.

Timpul alocat pentru coaching-ul la distanță a fost de 4 ore / participant, iar discuțiile din România au fost planificate pe durata a 2 zile.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *