Prețurile promoționale, și în Baza de Date a AFIR

Citatul zilei
02/06/2016
Titan Machinery preia distribuția Väderstad
16/06/2016

Prețurile promoționale, și în Baza de Date a AFIR

Prețurile promoționale practicate în perioada promoțiilor vor apărea în Baza de Date cu Prețuri de Referință (BDPR) pentru mașini, utilaje și echipamente specializate de pe site-ul Agenției pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR)

Prețurile promoționale  ale elementelor incluse vor fi evidențiate printr-o coloană suplimentară. În perioada promoțiilor la rubrica „Observații preț” vor fi menționate online în mod clar condițiile care definesc oferta. Producătorul / importatorul /  distribuitorul va transmite către AFIR toate informațiile referitoare la promoție și textul care se va înscrie on-line (precizând elementele în dreptul cărora va apărea informația).

hartii

Baza de date a fost gândită ca un mecanism menit să simplifice procedura de achiziție publică a echipamentelor specializate necesare beneficiarilor PNDR. Baza de date funcționează pe principiul cumpărării directe a echipamentului dorit, cu finanțare din fonduri europene nerambursabile, fără a mai parcurge altă procedură de achiziție, dar cu respectarea prevederilor comunitare și naționale. Acest mecanism pus la punct de către AFIR este unul funcțional și extrem de util, dovadă stau cele aproximativ  25.000 de elemente pe care le  include Baza de date în prezent” a precizat David Eugen POPESCU, directorul general al AFIR, într-un comunicat de presă AFIR.

Mai mult, AFIR anunță faptul că moneda de exprimare a unui echipament poate fi, pe lângă EURO, și dolarul american (USD) –  în cazuri justificate, susținute de documente, se specifică în comunciat -, dar un utilaj poate avea prețul exprimat doar în una din cele două monede.

Introducerea de noi elemente în Baza de Date cu Prețuri de Referință se va realiza ca urmare a solicitărilor primite din partea producătorilor/ importatorilor/ distribuitorilor de mașini, utilaje și echipamente specializate.

Dacă mașina sau utilajul nu se regăsește deja în Baza de date, pentru completarea acesteia, angajații AFIR vor verifica rezonabilitatea prețului după care îl vor înregistrarea în sistem, urmând ca în data de 20 a lunii respective să fie emis un centralizator al elementelor noi care va conține toate informațiile referitoare la produsele respective.

Completarea cu noi elemente se va realiza lunar, dacă există solicitări, cu aprobarea conducerii AFIR. Demararea procedurii de înscriere a elementelor în Baza de date are loc după primirea, verificarea conformității și înregistrarea tuturor documentelor solicitate de la producători/ importatori/ distribuitori.

AFIR poate face verificări suplimentare pentru orice element sau grup de elemente pentru care există transmisă documentația completă. În acest caz, în cel mult 60 de zile, solicitantul va fi informat asupra acestui lucru și asupra termenului estimat pentru finalizarea verificărilor.

Baza de date nu se referă la silozuri și linii industriale, hale, grajduri, sere, utilaje sau echipamente specializate care necesită lucrări și costuri de contrucții-montaj. De asemenea, nu fac obiectul Bazei de Date cu Prețuri de Referință elemente ce se pot încadra la: consumabile, scule, dispozitive, accesorii, materiale de construcții etc.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *