Piaţa anvelopelor din România, trend ascendent în următorii 5 ani

Agrim.ro te ajută să ai culturi sănătoase și bogate
20/02/2017
Înscriere online pentru vizitatori la Agraria și Agriplanta-Romagrotec
28/03/2017

Piaţa anvelopelor din România, trend ascendent în următorii 5 ani

Recent a avut loc la Sinaia întâlnirea anuală a partenerilor și dealerilor Impar, distribuitor exclusiv al produselor BKT în România. La eveniment au fost prezenţi clienţi şi parteneri IMPAR printre care Agricost , Maschio Gaspardo, Mecanica Ceahlău, Swiss Trade – consumator final în domeniul industria de minerit şi Sea Container – consumator final în operaţiuni portuare, iar din partea organizatorilor au vorbit Laszlo Janos, unic proprietar Impar, Barabas Ignac, director executiv Impar, Sandesh Jain, director marketing Departament Externe BKT, Gaurav Aneja, senior manager export – Evoluţia BKT, dar și Gregor Bucko, manager de produs şi export Promar Polonia.

Piaţa anvelopelor din România va continua să crească în viitorii cinci ani ca urmare a programelor de modernizare, ce presupun investiţii însemnate în achiziţionarea de tehnologie. Pentru compania indiană producătoare de anvelope BKT,  aceasta înseamnă poziționarea în top 10 pieţe din Europa. Piaţa agricolă este cea mai stabilă chiar şi în perioada de criză, în ciuda creşterilor mici, dar constante, considera oficiialii de la BKT. De altfel, în ultimiii trei ani, cifra de afaceri realizată de Impar şi BKT s-a dublat, un semn că piaţa românească se afla pe un trend ascendent.

Cu un portofoliu de circa 2.400 de produse, din care peste 70% sunt destinate zonei agro, BKT este lider mondial pe acest segment de piaţă. Grupul din India acorda o importanţă deosebită cercetării şi dezvoltării în sector, anual fiind lansate circa 120 de produse. De altfel, undeva la 6% din cei peste 7.500 de angajaţi din întreaga lume lucrează în cercetare.

Pentru Impar, 2016 a fost un an bun, compania având acum o cifră de afaceri ce a depăşit nivelul de dinante de criză. De altfel, începând cu 2013, cifra de afaceri a crescut de la an la an, pe fondul extinderii portofoliului cu noi mărci adaptate cerinţelor pieţei.

Anvelopele radiale le vor înlocui pe cele diagonale
Printre ultimele noutăţi aduse pe piaţa locală de către Impar în 2016 se număra  anvelopele radiale, un segment la început de drum, care le vor înlocui pe cele diagonale. Avantajul acestora: măresc durata de viaţă cu circa 20%, iar compactarea solului este minimă.
Cea mai mare pondere în vânzări este adusă de anvelopele agro-industriale – peste 60% -,  însă cifra de afaceri este susţinută şi de alte grupe de produse –  accesorii şi cosmetice, acumulatori, lubrifianţi, camera şi jenti.
O altă noutate a ultimului an este şi faptul că Impar a fost ales unicul distribuitor de jenţi Alcoa în România de către producătorul care a pus baza industriei de aluminiu. Care sunt avantajele acestor jenti de camion?  Sunt cu 47% mai ușoare, aluminiul este de 5 ori mai rezistent decât oțelul, de 3 ori mai conductiv decât oțelul care duce la o mai bună eliminare a căldurii, ceea ce crește durata de viață a anvelopelor și a frânelor. Nu în ultimul rând, aluminiul este 100% reciclabil, consumul fiind mai redus datorită greutății reduse.
Întâlnirea tradiţională a partenerilor Impar & BKT

Întâlnirea tradiţională a partenerilor Impar & BKT – o colaborare care a ajuns la 10 ani – a avut loc la Sinaia în perioada 3 – 4 martie. Întâlnirea a fost dedicată revânzătorilor şi dealerilor noştri (service-uri de anvelope), precum şi colaboratorilor cei mai apropiaţi alături de care este desfăşurată activitatea.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *