Noii giganți JCB vin și în România

Sesiunea de primirea a proiectelor grupurilor de producători se prelungește până la sfârștul anului
11/10/2016
Plata serviciilor de consultanță a Direcțiilor Agricole este ilegală?
28/11/2016

Noii giganți JCB vin și în România

JCB a sărbătorit cea de-a 25 aniversare a inovativului tractor Fastrac prin lansarea a două noi modele vârfuri de gamă: JCB 8290 și 8330. JCB Fastrac, unul dintre cele mai distincte și apreciate tractoare la nivel mondial, este distribuit în România de NHR Agropartners.

Noile realități din domeniul agricol cer utilaje tot mai performante care să micșoreze perioada de lucru, să crească rapiditatea și eficiența în teren. Producătorii vin periodic cu idei inovative care oferă agricultorilor exact ceea ce au nevoie. Pe această linie a fost creată și noua serie 8000 de la JCB care reprezintă prin cele 2 modele o inovație tehnică ce nu poate fi trecută cu vederea.

ha_fst_8000_5

 

Fastrac este un produs care oferă încă din 1987, atunci când a fost construit pentru prima dată, un ansamblu de neegalat de funcțiuni și avantaje din punctul de vedere al performanțelor care se traduc prin productivitate și viteză crescută de lucru.

Noua serie 8000 vine cu un upgrade considerabil la caracterisiticile și performanțele gamei. Printre acestea se află o creștere de putere de până la 14% la motoarele Tier 4 final și de 10% pentru cuplu. Astfel, motorul Fastrac 8290 dezvoltă 280 CP putere nominală și 306 CP putere maximă, iar Fastrac 8330 are o putere nominală de 335 CP și 348 CP puterea maximă. Cuplul maxim crește cu 10 % ajungând la 1440 Nm, la o turație a motorului de 1500 rpm, care asigură tractorului o forță de tracțiune mult mai mare atunci când condițiile de lucru devin mai dificile sau trebuie să urce o pantă, indiferent dacă se află în teren sau pe drum amenajat.

 

Printre noutățile gamei se regăsește și cabina JCB Command Plus care aduce un confort crescut și vizibilitate de jur împrejur – scaunul șoferului putând pivota 50 de grade la dreapta și 20 de grade la stânga –, dar și capota conică pentru o mai bună vizibilitate în față și un grad sporit de iluminare.

Noua serie 8000 mai vine și cu o nouă transmisie 100% hidrostatică cu opțiunea Steer Rapid, și punți ce permit mărirea ecartamentului până la 3 metri.

Astfel, noua gamă aduce mai multă versatilitate în funcționare, o experiență mai bună pentru operator și o creștere a performanței tractoarelor.

Rapiditate și versatilitate

 

a_fst_8000_4

 

Fastrac 8290 și 8330 au motor în șase cilindri de 8,4 litri, care îndeplinește acum standardele Euro Tier 4 final.

Cu toate acestea, revizuirea specificațiilor motorului nu vizează doar conformitatea emisiilor, ci și creșterea puterii și cuplului. În acest sens s-a utilizat o instalație de supraalimentare dublă (două turbine), ce oferă un răspuns rapid atunci când operatorul solicită o putere mai mare.

Ecranul tactil oferă posibilitatea utilizatorului de a selecta modul de a manevra utilajul pentru a se adapta la activitatea desfășurată în teren. Operatorul poate astfel alege între diferite moduri de a conduce și poate simula chiar o cutie Powershift dacă este mai puțin familiarizat cu transmisia variabilă continuă.

Vizibilitate crescută, lucru facil

 

ha_fst_8000_1

 

Confortul utilizatorului este mult sporit datorită cabinei înclinate în față care adaugă senzația de spațiu și îmbunătățește vizibilitatea și accesul.Vizibilitatea este sporită și datorită construcției cabinei care este în mare parte din sticlă. Mai mult, posibilitatea de a avea plafonul tot din sticlă oferă un plus de luminozitate. Ferestrele din spate se întredeschid și asigură o ventilație naturală complementară aerului condiționat pentru a avea o temperatură de lucru confortabilă și a elimina condensul ce se poate crea dimineața pe geamuri.

Gama extinsă de faruri de lucru asigură o vizibilitate excepțională. Ca opțiune, farurile LED (până la 18 faruri) aduc operatorilor care lucrează frecvent noaptea o iluminare maximă.

Seria JCB Fastrac 8000 este echipată pe față cu amortizor de șoc și suspensie cu arc elicoidal, iar pe spate cu suspensie hidropneumatică activă pentru a menține garda la sol și de a oferi operatorilor Fastrac un confort superior unic.

Mai mult, noua transmisie 100% hidrostatică cu opțiunea Rapid Steer facilitează manevrele prin reducerea numărului de mișcări ale volanului.

Aceasta este compatibilă cu ghidarea prin GPS, pentru care este instalat opțional hardware-ul împreună cu Rapid Steer. Modele au sistem telematic JCB LiveLink, care furnizează detalii importante cu privire la amplasarea în spațiu și informații de operare și care permite planificarea întreținerii și detectarea defecțiunilor la distanță, realizată în colaborare cu dealerii JCB și echipa de asistență tehnică JCB.

JCB pentru Agricultura este importat în România prin NHR Agropartners, cu sediul la București, iar NHR Agropartners va aduce in Romania noul tractor Fastrac 8330 de la JCB, incepand cu prima jumatate a anului 2017.

 ha_fst_8000_2

 

4 Comments

 1. Darie says:

  As dori un pret pt jcb js300 nou cu sistem de montare rapida si pico .
  Ma intereseaza produs nou.
  Asemenea asdori aceeasi oferta si pt jcb js 260.
  Preturile cu tva inclus.
  Multumesc

  • adminul says:

   Am trimis datele dumneavoastră către reprezentanții companiei care distribuie aceste utilaje în România. Avem nevoie și de un număr de telefon pentru a fi contactat de către aceștia.
   Mulțumim pentru solicitare și scuzați întârzierea… din păcate am avut ceva probleme cu secțiunea de comentarii care a fost asaltată de comentarii Spam. Am rezolvat acum. O zi bună!

 2. Marius says:

  As dori un tractor de 50 cp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *