NHR Agropartners a pregătit la final de an, pentru agricultorii români, câteva pachete și soluții de finanțare extrem de atractive, cum este cea pentru combine „Ia-ți combina acum! O plătești din 2018”, dar și campanii precum „Fii gata pentru concediu!”, ce presupune condiții deosebite pentru pregătirea utilajelor pentru sezonul următor. Dar și multe altele pe care le regăsiți mai jos.
Începând cu 1 ianuarie 2016, NHR Agropartners a introdus în portofoliul său un brand nou, Deutz-Fahr. Acest lucru a adus pentru compania cu sediul central în Otopeni o serie de provocări, într-un an destul de interesant pentru agricultura românească, dar și o serie de realizări. „Ca rezultate ne-am încadrat în așteptări. Ca cifră de afaceri suntem la nivelul anului trecut, deși se pare că piața a crescut puțin, dar pentru noi, care am început cu un brand nou, a fost un an bun. Sperăm ca anul viitor să fie și mai bun. În acest sens am venit cu pachete de produse la preturi promoționale: tractor cu roți înguste, tractor cu plug, tractor cu mașină de împrăștiat îngrăsăminte, cu grapă cu discuri, la pachet. Sunt promoții pe care le relansăm acum, într-o nouă variantă, la aproape toate produsele. Avem pachete speciale și la combinele de recoltat cereale, la care venim cu prețuri imbatabile”, ne-a mărturisit Florin Neacșu, director general adjunct al NHR Agropartners SRL.
Astfel, compania aduce prețuri speciale, deosebite, plus pachete și soluții de finanțare foarte atractive, cum este cea pentru combine ce presupune o dobândă de 2,7% și prima rată în 2018. Campania este valabilă până la data de 30.03.2017.
„Fii gata pentru concediu” are grijă de utilajele tale
„Fii gata pentru concediu” este un pachet care presupune inspecție gratuită a utilajului, discount de 25% la manoperă și la piese de schimb, livrarea gratuită a pieselor de schimb și un voucher de 25%, reducere pentru o reparație efectuată în 2017 pentru cei care participă la Campania de Iarnă. Utilajele acoperite de campania care este valabilă pentru comenzile plasate până la data de 15 decembrie 2016 sunt tractoarele, combinele și încărcătoarele cu braț telescopic.
Finanțare atractivă
Până la finalul anului, NHR Agropartners are o ofertă de finanțare extrem de avantajoasă la vânzarea mașinilor de stropit autopropulsate Hardi Alpha. Aceasta presupune o dobânda fixă de 2,59%, avans 5% și o perioadă de finanțare de 6 ani. Campania este valabilă până la sfârșitul acestui an și nu se cumulează cu alte discount-uri deja existente.
Tot până la sfârșitul anului este valabilă și promoția de finanțare cu dobândă de 0,99% pentru încărcătoarele cu braț telescopic JCB.
Noutăți pentru o agricultură profitabilă
Toate tractoarele Deutz Fahr respectă normele Tier4 final, care presupun emisii poluante foarte reduse și reducerea consumului de combustibil. O parte a gamei NHR Agropartners și în special noutățile au fost prezentate și la Indagra 2017. „Am venit cu o gamă foarte largă de tractoare Deutz Fahr, începând cu un tractor mic pentru vii, livezi sau sere și solarii, de 62 CP, dar și toată gama de tractoare de la 100 CP până la 340 CP cu motoare Tier4 final. Toate tractoarele Deutz Fahr au fost modernizate în ultimul an și au avut o lansare deosebită la Dresda, unde a fost prezentat tot ce e nou în materie de tractoare de la firma Deutz Fahr – în special tractoarele mai mari de la 120 CP până la 340 CP ce se fabrică la Lauingen, în Germania”, ne-a declarat Florin Neacșu.
În afară de motorul cu emisii Tier4 final, tractoarele au și îmbunătățiri ale unor componente funcționale. Tractoarele mari sunt dotate cu transmisie cu variație continuă – TTV – u
n element suplimentar pentru eficientizarea lucrării făcute de un tractor pentru că transmia se reglează automat în funcție de încărcarea tractorului, de sarcina pe care trebuie să o tracteze. La fel, toate combinele au motoare Tier 4 final, cele mari Mercedes, iar cele mai mici, de 230 CP, motoare Deutz.
Fermierii au putut vedea în standul de la Romexpo și o combină autopropulsată pentru recoltat struguri – G8.260 Elite – din care compania a vândut deja câteva unități către Jidvei SA și care au putut fi văzute si în cadrul unor demonstrații în zona Moldovei. „Această combină folosește principiul de lucru prin scuturarea boabelor de struguri, are sisteme de curățare foarte performante, eficiente, astfel încât în cele 2 bene de cate 1600 l ajung doar boabe curate, fără frunze și resturi vegetale. Ciorchinele propriu-zis sau boabele verzi sau bolnave rămân pe butuc, fără să ajungă la cramă”, ne-a mai spus Florin Neacșu.
Un alt utilaj prezentat a fost și o mașină pentru tratamente fito-sanitare în vie, o mașină tractată de 2000 l, cu 3 ventilatoare, care asigură o calitate foarte bună a lucrării și o doză redusă de pesticide. Poate lucra pe 2 sau 4 rânduri la o singură trecere.
Tot ca o noutate a fost prezentată o semănătoare tractată pentru plante prășitoare pe 12 rânduri produsă de compania italiana Sfoggia. Masina este dotata cu echipament pentru fertilizare, avand un buncăr de îngrășăminte de 4000 l și cu echipament pentru incorporat pesticide microgranulate, cu buncar de 450 litri. Ea are posibilitatea de a-și reduce lățimea de transport la 2,5 m, încadrându-se în cerințele legislației rutiere privind circulația pe drumurile publice. Un alt lucru foarte important este și faptul că echipamentul de semănat plante prășitoare poate fi înlocuit cu semănătoare pentru păioase. Mașina e polivalentă și poate lucra atât în primăvară la plante prășitoare, cât și în toamnă la cereale păioase.
O altă noutate pentru piața din România este noul model al încărcătorului cu braț telescopic de la JCB, modelul 531-70 AgriPro ce are o înalțime maximă de ridicare de 7 m și capacitate maximă de ridicare 3.100 kg. Modelul a fost lansat recent și are o transmisie deosebită ce permite creșterea aderenței și reducerea consumului de combustibil, fiind și extrem de ușor de manevrat.
„Avem câteva mașini de prelucrat solul și pregătirea patului germinativ de la firmele Poettinger și Dalbo, o mașină de erbicidat tractată de la firma daneză Hardi modelul Navigator 3000 l cu rampă de 24 m, cu controlul automat al secțiunilor (care întrerupe pulverizarea substanței prin închiderea unei secțiuni dacă mașina de erbicidat trece peste o suprafață deja erbicidată). Se face astfel o economie destul de importantă de substanțe, nu poluează solul și nu stresează plantele. Mai avem în stand o mașină de împrăștiat îngrășăminte Bogballe tot din Danemarca, care e dotată cu sistem de cântărire și calculator pentru a asigura o doză precisă de ingrasamant la hectar”, ne-a mai spus directorul general adjunct al companiei.
Detalii despre aceste produse se găsesc pe site-ul companiei (www.nhr.ro) și pot fi achiziționate în România doar prin NHR Agropartners SRL.