Modula – o nouă semănătoare Forigo versatilă, simplă și rapidă

Sistem inteligent de management al utilajelor agricole unic în România
01/02/2018
„Licitație la pachet” pentru proiectele de utilitate publică prin PNDR
19/02/2018

Modula – o nouă semănătoare Forigo versatilă, simplă și rapidă

Inovația este un proces continuu dacă vrei să ții pasul cu evoluția din domeniul agricol, iar Forigo Roteritalia este una dintre companiile care investește constant în acest segment, ținând cont de cerințele și nevoile agricultorilor. Semănătoarea Modula este una dintre cele mai recente mașini create de către departamentul de inovație al societății italiene Forigo, realizate ca urmare a interacțiunii cu cei din domeniul legumicol.

Delia Ciobanu

Semănătoarea Modula are ampatament variabil care permite însămânțarea culturilor prin folia de plastic. Modulele de semănat primesc semințele de la distribuitor și le pun în patul germinativ fără a întâmpina vreo problemă.

Semănătoarea este acționată doar electric, iar modulele de semănat sunt legate  la un cadru unic și sunt acționate de un calculator de tip CAN-BUS, pentru a respecta etapele de semănat.

Fiecare modul are distribuitor separat și poate fi adaptat la mai multe tipuri și mărimi de semințe.

Avantaje

  • Sistemul electric este realizat pentru a avea elemente de semănat versatile și care nu necesită mentenanță. Motoarele electrice sunt mult mai puternice și precise decât orice transmisie mecanică.
  • Sistemul de semănat cu distanță variabilă permite o flexibilitate majoră reușindu-se semănarea a diferitelor culturi cu aceeași mașină, datorită sincronizării în timp real a elementelor de semănare.

  • Fiecare secție de semănat este echipată cu distribuitor de semințe pentru a avea un control precis și corect al numărului de semințe pe rând.
  • Modula are flexibilitate maximă, simplitate și rapiditate datorită montării secțiilor de semănat pe cadrul central, a computerului de tip CAN-BUS și absenței oricărei transmisii mecanice.

Achiziția ei se face prin partenerii Dealer Italia din întreaga țară, iar pentru mai multe detalii sunteți rugați să sunați la numerele de telefon: +40.755.022712(Ovidiu Andrei) / +40.756.052.378 (George Gui).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *