Iași devine capitala vinului

Dealer Italia vă invită la Enovitis 2018
05/06/2018
EuroTier 2018: 2500 expozanți din 60 de țări
03/09/2018

Iași devine capitala vinului

Cea de a doua ediție a Festivalui Internațional de Vinuri „Vin la Cultură” se va desfășura anul acesta între 22 și 23 septembrie, dar ieșenii vor avea parte, pe toată durata lunii septembrie, de numeroase evenimente legate de vin.

Toamna adună la Iași, încă de anul trecut, numeroase crame și specialiști în vin, în cadrul unui eveniment ce pare a devenit simbolic. Astfel, la Palas Mall Iași, în Atrium, va avea loc cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Vinuri „Vin la Cultură”, organizat de OSR 2011 (Organizația Somelierilor din România 2011), ediție ce se va bucura de o participare numeroasă, peste 35 de crame din Italia, Republica Moldova și România confirmându-și deja prezența.

La fel ca anul trecut, va fi organizat și Concursul de Vinuri al Somelierilor, ce se va desfășura la data de 21 septembrie, urmând ca vinurile medaliate să fie anunțate în cadrul festivității de deschidere a festivalului.

Luna septembrie este dedicată iubitorilor de vin

Organizatorii își propun însă să depășească simplul cadru al unui festival. Prin urmare, iubitorii de vin vor putea participa, pe toată durata lunii septembrie, la evenimente interesante din lumea vinului. Lista acestora nu este încă definitivată, dar printre ele se regăsesc: „Orizontala de Fetească Neagră 2015; evoluția soiului în România” (La Castel, 5 septembrie, ora 19:00); „Rose Fight – Moldova vs Dobrogea 2017” (Corrido, 6 septembrie, ora 18:30); „Cabernetul și Dunărea” (Cârciuma Veche, 12 septembrie); „Sparkling wine tasting tour, Charmat vs Traditional” (Little Texas, 13 septembrie, ora 18:30); „Sauvignonul Blanc – in Paralela 45 sau nu?” (El Toro Comandante, 19 septembrie); „Feteasca albă – Moldova vs Dealu Mare” (La Castel, 20 septembrie).

Cei interesați pot afla mai multe detalii din pagina de facebook Wine culture.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *