Headerele Capello = calitate, inovație, preț corect

Program prelungit de lucru cu publicul la AFIR
06/07/2016
Noi modificări ale Regulamentului pentru proiectele prin PNDR
21/07/2016

Headerele Capello = calitate, inovație, preț corect

Agro Angel Parts Machinery este reprezentat în România pentru brandul Capello, producător italian de marcă de headere pentru porumb și floarea-soarelui. Modelele ideale pentru fermele românești sunt Quasar, Diamant, Helianthus, Grain System, Spartan deoarece asigură profit și performanță ridicate, o tăiere ce nu ține cont de înălțimea plantelor și tocător incorporat.

Mai jos vă prezentăm pe larg headerele Quasar, Diamant și Helianthus, cunoscute deja de o parte a fermierilor români.

  1. Quasar, ideal în condiții extreme

quasar_02
Quasar, cel mai bine vândut produs Capello în România, este realizat în versiunea fixă (4 – 12 rânduri) și pliabilă (5 – 12 rânduri). Ambele versiuni asigură o performanță ridicată și oferă, la deplasarea pe șosea, compactitate maximă, stabilitate la conducere și vizibilitate foarte bună.
Polimerul folosit pentru capotă și pentru despicătoarele de lan este rezistent la rugină și nealterabil în timp. Mai mult, învelișul din polimer facilitează trecerea printre frunze și tulpini chiar și în cele mai dificile condiții meteorologice și minimalizează pierderile de material, deoarece anulează impactul știuletelui, chiar și la viteze mari de înaintare.
Quasar și-a demonstrat calitățile chiar și în condiții extreme, cum ar fi atunci când recolta este culcată la pământ și necesită o secțiune joasă sau în cazul în care porumbul este uscat.

2. Headerele Diamant, revoluționare pentru industria de profil!

diamant

Proiectarea noului header de porumb Diamant a însemnat un pas înainte în domeniu. Ușor, dar foarte robust, perfecționat pe partea mecanică și cu un nou design, oferă standarde operative și productive superioare.
Mai mult, datorită sistemului de reglare a poziției de lucru, headerul are întotdeauna înclinarea corectă față de sol.
Șasiu ușor, robustețe ridicată
Inspirați de pârghiile care pun în funcțiune extremitățile brațelor și amintesc de o potcoavă, designerii au botezat șasiul „seria HS”, adică Horse Shoe. Liniile sunt concepute pentru a face structura ușoară, dar solidă, perfect dimensionată pentru a dota headere rabatabile de mari dimensiuni. Se poate atașa la orice tip de combină, iar unghiul de lucru se ajustează cu scopul de a satisface nevoile fiecărui utilizator în funcție de cererile acestuia.
Noile caroserii din polimer de înaltă rezistență marchează un pas înainte în istoria headerelor Capello.
Curățarea headerului se face doar cu mâinile
Designul curbat influențează fluxul produsului în orice condiții de lucru, permițând o recoltare rapidă și ușoară.
Curățarea headerului este rapidă și facilă datorită posibilității de a demonta întregul corp din doar câteva mișcări și, mai presus de toate, fără chei sau alte instrumente: se poate face folosind doar mâinile.
Mai mult, cu headerul Diamant până și mersul pe carosabil este o plăcere. Una dintre caracteristicile fundamentale ale headerelor Capello este ajustarea la scară mică în condiții de transport: o caracteristică care sporește manevrabilitatea și vizibilitatea din cabină.
Zeci de ani de experiență
Inima headerului Diamant este grupul colector: un vârf tehnologic care rezumă zeci de ani de experiență pe câmpiile din întreaga lume. Dinamica de colectare a fost descompusă și analizată pas cu pas și fiecare element a fost tratat cu cea mai mare atenție, îmbunătățit fără a pierde din vedere nici cel mai mic detaliu.
Cutia de viteze turnată în aluminiu este mai ușoară, dar mai rezistentă, iar lubrifierea, optimizată și constantă.
Limitatorul de cuplu în baie de ulei asigură precizie maximă pentru protecția headerului și nu necesită întreținere.
Protecția pentru articulații este garantată de o lubrifiere continuă. Datorită noului întinzător de lanț, cuzineții sunt protejați prin lubrifiere continuă.
Are tocător de resturi vegetale incorporat
Headerul Diamant vine cu tocător de resturi vegetale incorporat, într-o simbioză naturală demonstrată de rezultatele în câmp: o străpungere clară, o tăietură mai aproape pe sol, față de celelalte headere care au și tocător. În plus, noua amplasare – stânga față de direcția de mers a combinei – elimină problemele de ventilație și înfundarea radiatorului, datorită vârtejului de praf produs de rotoare.
Diamant este disponibil și fără tocător de resturi vegetale, care poate fi atașat însă simplu și fără ajutorul tehnicienilor.
Ca toate headerele Capello, Diamant oferă de asemenea posibilitatea de a decupla rotorul atunci când nu este necesar (în acest caz, rotorul este blocat pentru a preveni înfundarea în timpul recoltării). Rotorul este echilibrat cu protecție de șuruburi din oțel forjat în serie.

3. Helianthus, specializat pentru recoltarea florii-soarelui

helianthus_027

Headerul pentru recoltarea florii-soarelui Helianthus are un sistem de recoltare independent de numărul de rânduri. Acest lucru înseamnă că sarcina acestuia determină lățimea de recoltat fără a ține cont de distanța de semănat ce variază între 40 și 75 cm.
Tamburul este reglabil hidraulic pe înălțime din cabina combinei pentru a regla constant înălțimile de tăiere în funcție de tulpinile plantelor. Mai mult, și viteza tamburului este reglabilă hidraulic din cabină (opțional) cu un kit ce permite sincronizarea lejeră și după bunul plac cu viteza de înaintare.
Melcul este realizat dintr-o singură bucată, fără a necesita suporți intermediari, permițând o alimentare perfectă în canalul transportor chiar și în condiții de recoltat dificile.
Transmisia de la melc este asigurată de un limitator de cuplu ce menține integritatea acesteia în cazul blocajelor.
Toți arborii de transmisie sunt din oțel consolidat cu tratamente speciale de întărire la suprafață pentru a-i face rezistenți în timp la uzură.
Întregul sistem de tăiere este constituit din elemente de înaltă clasă, precum și cutia de transmisie a mișcării lamei.
Pierderi reduse
Despărțitoarele de lan sunt concepute pentru a reduce drastic pierderile de produs și sunt construite din oțel antiuzură.
În plus, și vopseaua este conform celor mai rigide standarde ISO în instalațiile cu depunere electrostatică de praf trecând cu brio cele mai grele teste.
Calitatea headerelor este garantată de un brand cunocut în întreaga lume pentru fiabilitate și performanța propriilor produse.

2,9% dobândă la prețurile în euro
Toate headerele prezentate în acest material pot fi adaptate în funcție de necesitățile fiecărei ferme vegetale în parte. Mai mult, pot fi achiziționate cu o dobândă de doar 2,90%, la prețurile în euro prin Agro Angel Parts Machinery și Patria Bank.
Dobânda este însă de 4,7% pentru tranzacțiile în lei. Comisionul de acordare este de 1,5% pentru ambele monede, iar cel de administrare lunar, de 0,15% pentru euro, respectiv 0,17% pentru lei. Perioada de creditare este de 60 de luni, cea recomandată fiind însă de 48 de luni.
Pentru detalii suplimentare, contactați reprezentanții Agro Angel Parts Machinery, la numprul de telefon 0725.537.322.

Autor: Magdalena Borcila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *