G35 150C – bilonatorul care crește profitul în ferme

APAR aduce presa agricolă europeană în România
16/05/2017
Agronomic Design 2017
14/07/2017

G35 150C – bilonatorul care crește profitul în ferme

Gama de mașini pentru prelucrat solul produsă de Forigo acoperă o plajă largă de cerințe și nevoi ale agricultorilor, ușurându-le munca și făcând din agricultură o afacere profitabilă. Ideale pentru lucrul în seră, acestea pot fi utilizate și în câmp, fiecare model având dimensiuni de lucru diferite, cu necesități de puteri diferite.

Gama G35 este ideală pentru fermele de legume din România, deoarece realizează o pregătire excelentă a patului germinativ. G35 are ca echipament standard cuplaj în trei puncte, universal, de categoria a II-a, reductor cu 1 viteză pentru P.T.O. 540 rot/min, cardan cu limitator cu bulon SB, transmisie laterală cu lanţ în baie de ulei, grilă de selecţie montată pe arcuri, 6 sape pe fiecare flanşă, kit contraflanşă din oţel pentru sape și tăvălug, care poate fi de tip Paker sau reţea din tablă presată sau cuplu de roţi.

„Pentru a corespunde cerințelor ridicate din sectorul agricol, utilajele Forigo sunt perfecționate continuu și aduse la cel mai nou stadiu al tehnicii. Astfel, acestea pot oferi permanent soluții calitative, flexibile și eficiente pentru necesitățile individuale ale clienților. Calitatea superioară a materialelor, robustețea și durabilitatea fac ca aceste utilaje să fie indispensabile din curtea fiecărui fermier din România”, ne-a explicat Adrian Mocanu, director de vânzări al SC Topzone SRL.

G35 150 C înlocuiește lucrul manual într-o fermă din Tecuci

Recent, Adrian George Oancă, din localitatea Tecuci, județul Galați și-a achiziționat o mașină de prelucrat solul (bilonator), model G35 150C, pentru a lucra cele 20 ha ale fermei sale de legume.

„Utilajul a fost achiziționat printr-un proiect derulat pe Submăsura 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, prin PFA Adrian George Oancă, cu o finanțare de 40.000 de euro. Am mai luat și o mașină de plantat răsaduri Ferarri, model FPA 6112, care trebuie să ajungă zilele acestea”, ne-a spus fermierul Adrian George Oancă, care a învățat de la tatăl său, producător cu vechime, toate secretele legumiculturii.

Astfel, dacă până acum toate lucrările au fost realizate manual în ferma de la Tecuci, achiziționarea de utilaje printr-un proiect derulat cu fonduri europene a schimbat această realitate.

Anul acesta, agricultorul din Tecuci a plantat tomate, ardei Capia și gogoșari, pepeni verzi și galbeni și dovleci plăcintari. Lucrează doar în câmp deschis, iar răsadurile sunt produse de către dumnealui din hibrizi străini adaptați la condițiile din țara noastră – doar sămânța de ardei Capia este realizată de ani buni doar de el împreună cu familia. Desfacerea o face în proporție de 50% direct din câmp – către societăți care vând către supermarketuri și retaileri –, restul de 50% fiind reprezentat de vânzarea într-o piață de lângă Tecuci.

„Avem și fabrică de conserve în Tecuci, dar ne-am ferit să încheiem un contract deoarece prețul de 50 de bani pe kilogramul de tomate nu ne dă voie să respirăm. Cheltuielile sunt foarte mari – și nu mă refer doar la plantat, sămânță sau input-uri, ci și la recoltat – și preferăm să le vindem pe piața liberă”, ne-a mai spus legumicultorul.

O singură trecere în loc de patru

Adrian George Oancă a dorit ca bilonatorul Forigo să fie echipat cu întinzător de folie și furtun pentru irigare prin picurare – sistem prin care se reduce în mod substanțial consumul de apă –, ca să folosească cât mai adecvat acest utilaj atât de versatil și eficient.

„Folia se întinde peste bilonul de pământ, plantele fiind astfel protejate împotriva buruienilor, iar evaporarea apei la nivelul solului este mult redusă. Mașina de bilonat poate fi echipată opțional cu întinzător de furtun pentru instalație de irigare prin picurare. Prin acest sistem asiguri necesarul de apă al plantelor, dar se previne și excesul de apă. Așadar, printr-o singură trecere se realizează patru lucrări: mărunțirea și bilonarea pământului, înfolierea și întinderea sistemului de irigat prin picurare, reducându-se costurile finale de înființare a culturilor”, ne-a mai spus Adrian Mocanu, director de vânzări al SC Topzone SRL.

G35 150C are în plus față de un bilonator standard cuplu de roţi, lamă nivelatoare reglabilă cu manivelă, cuplu discuri laterale dreapta/stânga, tăvălug neted de presare, cu răzuitor, ceea ce face ca patul germinativ să fie pregătit în mod optim pentru lucrările de plantat.

Delia Ciobanu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *