EuroTier 2018: 2500 expozanți din 60 de țări

Iași devine capitala vinului
31/08/2018
Titan Machinery este gata de startul ediției Agromalim 2018
05/09/2018

EuroTier 2018: 2500 expozanți din 60 de țări

EuroTier, evenimentul lider mondial în zootehnie, aduce în prim-plan la ediția 2018 managementul creşterii animalelor, sănătatea animalelor și siguranţa alimentară – Peste 2.500 de expozanți din 60 de țări sunt așteptați pentru a participa la ediția din acest an. Expoziția se desfășoară în perioada 13-16 noiembrie 2018, la Hanovra, Germania.

“Digital Animal Farming – Management Support, Animal Health, Food Safety” – „Digitalizarea fermelor zootehnice – Suport pentru managementul fermei, Sănătate animală şi Siguranţă Alimentară” este tema ediției EuroTier 2018, evenimentul lider mondial în zootehnie, organizat de DLG (Societatea Germană pentru Agricultură și Industrie Alimentară – DLG e.V).

O lume din ce în ce mai conectată digital deschide noi posibilități pentru îmbinarea cu succes a productivității și bunăstării animalelor, precum și gestionarea informației și utilizarea durabilă a resurselor naturale. Productivitatea și sănătatea animalelor, precum și transparența și calitatea în procesele de producție reprezintă cheia succesului din punct de vedere economic și ecologic în creșterea animalelor.

“Noile concepte legate de digitalizare pot aduce valoare adăugată în agricultură, pot contribui la integrarea agriculturii în dinamismul unei zone rurale și o pot transforma într-o componentă indispensabilă societății”, explică Dr. Karl Schlösser, Manager EuroTier, din partea DLG. “Expozanţii EuroTier 2018 vor prezenta cele mai noi soluții iar DLG, împreună cu parteneri din industrie, mediul academic și consultanță, vor prezenta în cadrul evenimentelor speciale și a forumurilor, importanța digitalizării în creșterea modernă a animalelor”.

 

 

 

 

 

 

Fie că este vorba despre monitorizarea producției, sănătatea și bunăstarea animalelor, transparența față de client, prin utilizarea senzorilor și gestionarea precisă a datelor, pot fi luate în considerare nevoile animalelor, ale mediului, precum și cele ale fermierilor și consumatorilor.

Pentru crescătorii de animale și specialiștii în zootehnie din întreaga lume, perioada 13-16 noiembrie 2018 va fi momentul cel mai important al acestui an. Organizat la fiecare doi ani, EuroTier prezintă pe o suprafață de 250.000 mp cele mai noi produse și tehnologii pentru creșterea bovinelor, porcinelor și păsărilor de curte. Acvacultura, creșterea ovinelor și a caprinelor, precum și prezentările de animale în ring vor fi evidențiate anul acesta pentru cei peste 150.000 de vizitatori așteptați la eveniment.

Organizatorul DLG menţionează că la EuroTier 2018 vor fi prezenţi furnizori de tehnologii de vârf în creșterea animalelor. Peste 2.200 de companii din 60 de țări (dintre care 300 expozanți noi) erau deja înregistrate în luna Iulie la eveniment, mai mult de jumătate fiind din alte țări decât Germania, țara-gazdă. Se constată o participare importantă a țărilor europene: Olanda (187 expozanți), Franța ( 122), Italia (119), Spania (80), Danemarca (59), Marea Britanie (58), Belgia (50), Austria (50), Turcia (50) și Polonia (45), dar și o prezenţă importantă a companiilor din China (156), Canada (30), SUA (25), India, Pakistan și Corea de Sud cu câte 20 de expozanți fiecare. DLG se așteaptă ca numărul total de standuri expoziționale să depășească 2.500 în acest an.

Diversitatea produselor și serviciilor expuse anul acesta la EuroTier este impresionantă:

 • Produse și servicii pentru creșterea animalelor, programe de ameliorare, comerţ, tehnologii de reproducţie;
 • Furaje și alte inputuri pentru fermă;
 • Depozitare şi păstrare, producere furaje;
 • Construcţii de grajduri şi hale;
 • Managementul creșterii animalelor și tehnologii de furajare;
 • Tehnologii pentru mediu și controlul climatizării;
 • Tehnologii de muls şi răcire;
 • Tehnologii de evacuare a dejecţiilor, a gunoiului de grajd solid și lichid;
 • Vehicule și tehnică de transport;
 • Prelucrare şi comercializare;
 • Echipamente și accesorii;
 • Management şi consultanţă, informare;
 • Bioenergie şi alimentare cu energie în sistem descentralizat.

Organizatorul DLG, cu sprijinul partenerilor de business, mediului academic, consultanților, asociațiilor de profil și al altor organizații oferă un amplu program tehnic pentru vizitatori, oferind fermierilor o imagine de ansamblu a tendințelor actuale, acoperind toate aspectele legate de bovine, porcine, păsări de curte, ovine și caprine.

Programul include conferințe și evenimente internaționale privind tendințele actuale și evoluțiile importante din sector, precum și TopTierTreff – eveniment de marcă, cu prezentări zilnice în ring, pe scenă rotativă, ale bovinelor de reproducție, atât de lapte, cât și de carne. Acest show live al bovinelor cu genetică de vârf, care provin de la peste 70 de crescători de top din Europa, este însoțit de comentarii de specialitate (traducere în engleză şi rusă).

Locațiile principalelor evenimente din programul tehnic dedicat crescătorilor de animale:

 • Special “Digital Animal Farming”- Hall 26 (Pavilion nr. 26)
 • “TopTierTreff”- Hall 11 (Pavilion nr. 11)
 • Forum Cattle – Hall 12 (Pavilion nr. 12)
 • Forum Pig – Hall 16 (Pavilion nr. 16)
 • Forum Poultry – Hall 17 (Pavilion nr. 17)

EuroTier Cattle & Pig Event – eveniment dedicat creşterii bovinelor şi porcinelor şi International Poultry Event – eveniment internațional pentru păsări de curte, evenimente ce se vor desfășura cu o zi înainte de deschiderea expoziției, pe 12 noiembrie 2018,  în  incinta Convention Centre, din cadrul Complexului Expoziţional de la Hanovra, oferă oportunităţi de networking și schimb de informații pentru fermierii și experții internaționali din domeniu.

Pe lângă dimensiunile sale impresionante, EuroTier este și cea mai importantă platformă pentru prezentarea, în premieră, a inovațiilor pentru zootehnie. Cu acest prilej, o comisie independentă, formată din experţi internaţionali neutri, acordă medaliile de aur şi argint pentru inovaţii „EuroTier-Innovation Award”. La ediția precedentă au fost acordate 4 medalii de aur și 21 medalii de argint, dintr-un total de 250 de produse evaluate de către comisia de experți internaţionali.

În premieră anul acesta, DLG și Asociația Medicilor Veterinari din Germania (bpt) acordă Animal Welfare Award, un premiu special pentru inovațiile care promovează în special bunăstarea animalelor. Condiția prealabilă pentru primirea premiului este deţinerea  unei medalii de aur sau argint EuroTier 2018.

Câștigătorii premiului vor fi anunțați în cadrul evenimentului International Animal Health Event, pe data de 5 noiembrie 2018 la Hanovra, organizat în comun de DLG și bpt, oferind încă o dată medicilor veterinari din întreaga lume oportunități de networking și schimb de idei.

Asociația germană a medicilor veterinari (bpt) va organiza și anul acesta congresul anual și târgul de medicină veterinară “Veterinary Medicine” în aceeași perioadă cu EuroTier, la Centrul Expozițional din Hanovra.

Pentru că producerea de energie și creșterea animalelor se află în strânsă legătură, EuroTier 2018 este organizat împreună cu expoziția internațională Energy Decentral, unde sunt prezentate tehnologii inovatoare pentru furnizarea de energie. Ediția din 2016 a atras 357 de expozanți specializați, 220 de companii din zootehnie care au prezentat produse și servicii legate de sectorul energetic și peste 31.000 de vizitatori interesați de tehnologiile inovative privind alimentarea cu energie. Vizitatorii sunt invitați și în acest an să participe la un program complex de evenimente specializate precum:

 • Energie obținută din lemn și paie – dezvoltată de-a lungul lanțului valoric;
 • Auto-consumul de energie versus consumul de energie provenită din rețea – modul în care stocarea și Smart Energy revoluționează alimentarea cu energie electrică.

Producătorii români din domeniul zootehniei interesați de înscrierea ca expozanți la EuroTier 2018 și Energy Decentral 2018 sunt invitați să contacteze DLG InterMarketing: a.campean@dlg.org; 0799 742 765 (Adrian Câmpean).

Pentru crescătorii de animale, specialiștii în zootehnie și profesionișii din sectorul energetic din România care doresc să viziteze EuroTier 2018 și Energy Decentral 2018, DLG InterMarketing oferă bilete gratuite de acces. Pentru informații privind condiţiile acordării biletelor gratuite, vă rugăm să contactaţi DLG InterMarketing: a.campean@dlg.org; 0799 742 765 (Adrian Câmpean).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *