Halewood International Holdings PLC a fost inițial o mică afacere de familie, dar care a devenit, după 35 de ani, cel mai mare distribuitor și furnizor independent de băuturi din Marea Britanie și care are 5 filiale în Africa de Sud, China, Thailanda, Irlanda și România. Vânzările anuale sunt de peste 20 de milioane baxuri și exporturile se fac în 75 de țări.
Povestea Halewood în țara noastră a început în 1987, când compania a început importul de vinuri românești, zece ani mai târziu deschizând aici prima filială. Astăzi, după o investiție de peste 10 milioane de euro, Halewood deține cinci divizii în România și este una dintre cele mai mari companii de băuturi, cu un portofoliu complex de vinuri, băuturi spirtoase și ape. Compania din Romania este însă și unul dintre cei mai mari importatori de vinuri, distribuind branduri de la cele mai faimoase case de vinuri din întreaga lume.
Investițiile au fost făcute în mai multe segmente, unul dintre acestea fiind extinderea și plantarea suprafețelor de viță-de-vie, compania având peste 200 de hectare în zonele viticole Dealu Mare, cea mai compactă zonă viticolă din România, și Murfatlar. Dar nu s-au oprit aici, ele vizând și operațiunile, crama, liniile de îmbuteliere, dar și utilajele și mașinile agricole.
Viteză, siguranță, profit
Pentru a realiza un vin de calitate, e nevoie de struguri de calitate, iar o viță-de-vie sănătoasă necesită muncă, atenție și investiții în tratamente, lucrări, dar și forță de muncă, tot mai rar de găsit în țara noastră. La începutul verii, Domeniile Halewood au achiziționat o mașină de aplicat tratamentele insecto-fungicide și de fertilizare foliară, în plantațiile de viță-de-vie, Caffini Raffal 6 sides. „Utilajul poate lucra 40 ha/zi, are o viteză de deplasare de 10 km/h și turbină centrifugă care generează un debit de aer de 14300 m3/h. Este ideal pentru podgoriile de dimensiuni mari și medii, fiind unul dintre produsele de top ale companiei pe care o reprezint”, afirmă ing. hort. Ovidiu Andrei, reprezentant vânzări al Dealer Italia, distribuitor al produselor Caffini, Forigo și Angeloni pe piața din România.
Dotări
Dotările standard ale utilajului achiziționat de către Domeniile Halewood includ cadru galvanizat la cald, punte și șasiu reglabile, schimbător de viteze pe angrenaje și sistem de dublă presiune: presiune joasă pentru tratamente și presiune mare pentru agitarea și omogenizarea continuă a conținutului de apă și a produselor pentru protecția plantelor, ceea ce îl face versatil și ușor de utilizat. Premixerul automat permite amestecul substanțelor în siguranță pentru operator, eliminând riscul de inhalare a vaporilor periculoși.
Caffini Raffal 6 sides are valve pentru spălarea circuitului fără derivă, rezervoare de curățare a circuitului și de spălare a mâinilor, filtru de aspirație cu supape, piedici pentru roți, dar și roată de sprijin reglabilă.
„Este un utilaj care ne satisface nevoile, din punctul de vedere al productivității și care are un raport corect de calitate/preț. L-am achiziționat înainte de efectuarea tratamentelor fito-sanitare în plantațiile viticole și suntem mulțumiți de rezultat. Un asemenea utilaj face munca a încă două sau chiar trei utilaje din cele pe care le foloseam pe vremuri. La o singură trecere, realizăm tratamentele pe 3 rânduri și automat crește productivitatea și scade nivelul tăsării solului, dar și al consumului motorinei. Cine are suprafețe vaste, cu zone de întoarcere mai mari, cu o viță-de-vie proiectată pentru așa ceva, atunci poate efectua eficient tratamentele și să recolteze mecanizat”, ne-a spus Muguraș Ion Vasilică, inginerul mecanic al Domeniile Halewood.
Acest model vine cu o serie de accesorii ce includ computerul CB9, cu electrovalve motorizate „Compact Plus” 2+2, care asigură gestionarea substanței pe secțiuni stânga/dreapta, On/Off și reglarea electrică a presiunii. Utilajul are filtru de autocurățare, manometru ISO de Ø100 din inox protejat de o membrană din cauciuc și cardan omocinetic și proțap articulat. Sistemul Elektroil 5 asigură ridicarea și coborârea hidraulică, deschiderea brațelor (stânga/dreapta) și reglarea lățimii de lucru a brațelor până la 3 m. Duzele anti-derivă sunt cu cap ceramic TeeJet (USA) și au rezistență îndelungată. Utilajul are și lumini pentru circulația stradală și accesorii de prindere.
Delia Ciobanu