APAR aduce presa agricolă europeană în România

AgriPlanta-RomAgroTec 2017 a intrat în linie dreaptă!
16/05/2017
G35 150C – bilonatorul care crește profitul în ferme
13/06/2017

APAR aduce presa agricolă europeană în România

Asociațoia Presei Agricole din România (APAR) va organiza în perioada 19-25 iunie 2017 evenimentul Agri Pres Trip, un eveniment în premieră în România. Acesta face parte dintr-un program dezvoltat de ENAJ (European Network of Agricultural Journalists), federație europeană la care APAR este afiliată. Eenimentul vizează prezentarea agriculturii românești direct din ferme, unui grup de 32 de jurnaliști preocupați de domeniul agricol, din toate statele membre ale Uniunii Europene.

Excursia de informare presupune cu precădere partea de sud-est a României și Delta Dunării, traseul vizând vizitarea unor obiective agricole în Bucureşti, Ialomiţa, Delta Dunării, Tulcea, Galaţi, Insula Mare a Brăilei.

Cele cinci zile în care se va derula efectiv acest study press trip (prima și ultima zi fiind dedicate sosirii, respectiv plecării din București, dar și vizitării capitalei), jurnaliștii europeni vor interacționa și cunoaște mediul universitar agricol românesc, după care vor vizita ferme de vaci, ferme vegetale de cultură mare, crame și podgorii, ferme de legume și fructe, pescării din Delta Dunării și insula Mare a Brăilei.

Jurnaliștii vor fi însoțiți pe Dunăre de Ivan Patzaichin

Mai mult, jurnaliștii români, prin APAR, vor oferi invitaților europeni o croazieră interactivă pe Dunăre, în prezența cunoscutului Ivan Patzaichin, cvadruplul laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară la canotaj. Aici, vor cunoaaște tradițiile românești legate de pescuit și artă culinară, produsele fiind luate direct de la producători.

Vizita, se arată în programul oficial al acestui eveniment, are ca scop prezentarea excelenţei în agricultură şi a locului în care performanţa atrage toate companiile de input-uri din lume pentru a demonstra calitatea produselor proprii. Această incursiune în lumea agriculturii de top vine să demonstreze că pe traseul acestei călătorii informale începută la USAMV găsim şi la finalul ei specialiştii pe care învăţământul agricol românesc îi dezvoltă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *