Agrim.ro te ajută să ai culturi sănătoase și bogate

NHR Agropartners aduce soluții eficiente de finanțare pentru agricultura românească
28/11/2016
Piaţa anvelopelor din România, trend ascendent în următorii 5 ani
15/03/2017

Agrim.ro te ajută să ai culturi sănătoase și bogate

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, prin Facultatea de Agricultură, lanseză prima platformă de consultanță agricolă din România specializată pe managementul integrat al inputurilor agricole. Fermierii pot accesa deja platforma și, mai mult, se pot înscrie gratuit pe www.agrim.ro.

Evenimentul de lansare va avea loc la data de 1 martie 2017, în Sala Opera din cadrul Hotel Intercontinental București la eveniment fiind prezent pe lângă specialiști și presa de specialitate și ministrul agriculturii, Petra Daea.

Platforma AGRIM, se arată într-un comunicat de presă, promovează legătura dintre producătorii agricoli și furnizorii de inputuri în domeniu, prin intermediul specialiștilor – cadre didactice – din cadrul USAMV Cluj Napoca, cu rol de consultanți. Astfel, AGRIM mediază colaborarea dintre aceștia pentru a susține creșterea economică, inovația și productivitatea sectorului agricol românesc. Scopul AGRIM este de a ajuta fermierii români în alegerea inputurilor de calitate înaltă (semințe și material biologic, fertilizanți, produse de tratamente fito-sanitare) potrivite nevoilor lor. AGRIM promovează cele mai bune practici agricole actuale în funcție de obiectivele economice ale fermierilor, de adaptarea la condițiile climatice, de noutățile aduse de către furnizorii de inputuri. Platforma AGRIM include o bază de date cu principalii furnizori de inputuri agricole de pe piața românească, un forum pentru acordarea de consultanță on-line pe domeniile de competență ale cadrelor didactice din Facultatea de Agricultură a USAMV Cluj-Napoca.

Mai mult, această platformă devine și un instrument de studiu al studenților de la facultățile de agricultură din țară prin bagajul de informații din tot spectrul inputurilor agricole și prin liberul acces la informațiile din sectorul forum, se specifică în același comunicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *