Agraria, număr record de vizitatori în 2017: 28.000

Vino la Agraria și poți câștiga la tombole un tăuraș sau chiar un tractor!
04/04/2017
Agriplanta-Romagrotec 2017, accent pe plusvaloare
28/04/2017

Agraria, număr record de vizitatori în 2017: 28.000

Cu toate că vremea a fost rece și capricioasă, anul acesta a adus la Agraria nu mai puțin de 28.000 de vizitatori, o creștere cu 50% mai mare față de anul trecut când s-au înregistrat 19.600 de vizitatori. Noutăți tehnice, 250 de exemplare de rasă (bovine, ovine și cabaline), licitații de bovine Angus, show-uri culinar și măcelăresc sunt doar câteva din punctele de interes ale acestui eveniment aflat în plină creștere.

Desfășurată în perioada 6-9 aprilie, la Jucu, în județul Cluj, cea de a 23-a ediție a Târgului Internațional pentru Agricultură, Industrie Alimentară și Zootehnie – Agraria a fost și anul acesta cea mai dinamică expoziție în câmp din Transilvania. Pe o suprafață generoasă, vizitatorii care au înfruntat vântul și temperaturile scăzute au aflat și văzut, datorită celor 395 de firme participante din 15 țări, ultimele noutăți în domeniul tehnologiei agricole, au condus tractoare, au participat la demonstrațiile zilnice cu mașini agricole, la conferințe și forumuri pe teme de interes din domeniul zootehnic și la prezentările live de animale de rasă, în ring.

 

 

Masterchef Aida Părășcan a gătit pentru vizitatori

edițiia 2017 a adus și o serie de noutăți, cum au fost show-urile măcelăresc și culinar. Asociația Aberdeen Angus România a organizat sâmbătă 8 aprilie, ora 14:00, în zona expoziției de animale, o demonstrație de măcelărie susținută de maeștrii măcelari ai Moldovan-Carmangerie Sânnicoară, urmată de un spectacol gastronomic oferit de Aida Părășcan (foto), câștigătoarea ediției din 2013 a concursului de gătit Masterchef. Toți cei care au fost prezenți au putut gusta frageda friptură preparată de către renumitul bucătar, care a oferit pe parcursul demonstrației tot soiul de secrete și idei de preparare a acestei cărni deosebite.

 

ZOOTEHNICA SHOW, un concept nou, integrat, dedicat sectorului zootehnic

ZOOTEHNICA SHOW, prezentat anul acesta în cadrul târgului Agraria, a presupus o suprafață expozițională extinsă dedicată expoziției de animale de rasă, prezentări live în ring de animale de rasă, concursuri, bonitare, licitație de bovine Angus, conferințe și forumuri pe teme de interes din acest domeniu. Nu mai puțin de 250 de exemplare de rasă (bovine, ovine și cabaline) – cifră care reprezintă o creștere cu 65% față de anul trecut –  au fost prezentate vizitatorilor profesioniști.

În cea de a doua zi de târg, Asociația Aberdeen Angus România a organizat evenimentul „Genetica, secretul unei afaceri de succes”, care a însemnat o paradă Angus, un concurs cu jurizare specializată și demonstrații de bune practici în fermă, iar pe 8 aprilie a avut loc prima licitație de bovine Angus din România.

5.650 de euro – cel mai scump taur vândut la licitație

Licitația a avut succes în rândul fermierilor, nu mai puțin de 1000 de persoane participând la eveniment. Printre vorbitori s-a aflat Marcel Olteanu, președintele asociației, iar evenimentul s-a bucurat de prezența ministrului Agriculturii, Petre Daea, a directorului general al Agenției Naționale pentru Zootehnie, Iacob Lelior, dar și a specialistului internațional în genetică și Angus, Bernhard Delle.

S-au pus în licitație 24 de bovine Angus din cele mai performante ferme de Angus din România, cum sunt Karpaten Meat, Agro Solutions, Sedomar Grup, Angus Premium, Plantextrakt și Green Farmsel.

Cele mai mari prețuri de adjudecare au fost 5.650 euro la Categoria tauri, 2.700 euro la Categoria juninci și 2.350 euro la Categoria vițele. Media prețurilor a fost de 2.000 de euro pentru Categoria vițele, 2.380 euro la Categoria juninci și 3.625 euro la Categoria tauri.

Proprietarul Miss Agraria 2017 – premiu de 1000 de lei și excursie la Agritechnica

Concursul Miss Agraria 2017 Bălțata Românească, tot o noutate Agraria 2017, a fost câștigat de către Rus Ilie Mircea (foto plan îndepărtat), cu 26 de secunde și 30 de sutimi – publicul fiind cel care a premiat cel mai frumos exemplar prin aplauze îndelungate. Organizatorii, Cooperativa Agricolă Someș Arieș și Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească de tip Siemmental de la Brașov, au dat un premiu de 1000 de lei, DLG Intermarketing, organizatorul Agraria, i-a oferit o excursie la Hanovra, la cea mai mare expoziție de mașini agricole din lume, Agritechnica, ce are loc anul acesta între 12 și 18 noiembrie, iar Holland Dairy House a oferit cu un tablou pictat cu… o văcuță simpatică.

La „Categoria Tineret”, premiul I a fost câștigat de către exploatația Poduț Mirabela Dana, din județul Cluj, premiul II de către exploatația Zootehnica Crișeni din județul Satu Mare, iar premiul III tot de către câștigătoarea premiului I, Poduț Mirabela Dana.

La „Categoria Junici”, premiul I a fost câștigat de către exploatația Kanabe Gerghely, din județul Covasna, premiul II de către exploatația Basto Import Export din județul Cluj, iar premiul III a mers către doi participanți, Rus Ilie Mircea și Ciceu Monica, ambii din județul Cluj.

La „Categoria Vaci”, premiul I a fost câștigat de către exploatația Podut Mirabela Dana, din județul Cluj, premiul II de către exploatația Rus Ilie Mircea din județul Cluj, iar premiul III a fost oferit către doi participanți și anume Fulop Istvan și Zsolt, din județul Harghita, și Ciceu Monica, din județul Cluj.

Tombola Alpha Bank a fost câștigată de către o tânără fermier

 

Alpha Bank a organizat o tombolă pe toată perioada Agraria, care a avut ca premiu un tractor Kubota model B1220, în valoare netă de 4500 euro. Campania a fost lansată în prima zi a evenimentului și s-a desfășurat până la data de 9 aprilie 2017, ora 12:00 PM, când a avut loc tragerea la sorți a câștigătorului marelui premiu. Norocoasa a fost Kristina Iulia Szasz, din satul Macau, comuna Aghiresu, județul Cluj.

 

 

395 de firme participante din 15 țări

Agraria a avut și în acest an parteneriate devenite deja tradiționale cu NHR Agropartners care este de peste 16 ani partener oficial al Târgului Agraria, cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, cu revista „Ferma” care a fost partener comunicare, Agenția Națională pentru Zootehnie ANZ, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Cluj și Direcția pentru Agricultură a Județului Cluj, parteneri instituționali. Ediția din acest an a fost organizată în colaborare cu AgroTransilvaniaCluster și cu sprijinul Tetarom și al Consiliului Județean Cluj. Numărul total de firme participante a cunoscut o creștere cu 22% față de 2016, atingând cifra de 395.

Unele companii și-au creat deja o tradiție din a fi prezente la târgul de pe platforma Tetarom III, județul Cluj, pentru altele însă Agraria 2017 a fost o premieră.

„Este prima noastră participare în stand propriu la Agraria, în trecut prezentându-ne alături de dealeri. Din păcate, vremea nu a fost foarte prietenoasă cu noi, exceptând ultima zi când numărul vizitatorilor a fost foarte mare. Sincer, ne-am fi dorit ca ultima zi de târg să se închidă mult mai târziu de ora 21.00, pentru că erau mulți cei cu care am mai fi putut discuta”, ne-a declarat George Gui, managerul Dealer Italia.

Compania a adus în atenția vizitatorilor 3 mari producători italieni și utilajele realizate de acestea, ideale pentru agricultura românească. De la Angeloni, au fost prezentate scarificatorul MD 5 cu baterie de disc, combinatorul Poker 300, plugul 4 SF 20, burghiu T2 cu burghiu de 500, distribuitor de îngrășăminte SDG 1000 Inox și macara GPH 1000. De la Caffini au fost expuse o mașină de erbicidat tractată Small Entry 2200 cu bară de 18, o mașină de erbicidat tractată Prestige GO 3300 cu bară de 24, atomizor Speedy400 și atomizor tractat Orange 600. Din gama Forigo s-au aflat pe platforma de la Jucu G35-130, un utilaj de bilonat, grapa rotativă F132-300 cu tăvălug colivie, utilaj de rebilonat cartofi P35-2/75, utilaj de distrus vrejurile la cartofi FTP2.75 și tocătoare de resturi vegetale FT15-300T.

 

Prețuri promoționale în standul NHR Agropartners

NHR Agropartners a fost și anul acesta prezentă cu utilaje reprezentative din portofoliul său şi cu oferte speciale de echipamente şi de finanţare.

„Agraria este pentru noi un prilej excelent de a întâlni fermierii din Transilvania şi nu numai, de a ne cunoaşte, de a schimba opinii, de a le oferi cele mai potrivite maşini pentru nevoile fermelor lor. În ciuda vremii nefavorabile, am avut plăcerea de a întâlni mulţi fermieri interesaţi de dotarea fermelor lor cu utilaje moderne, de ultima generaţie, productive şi cu consumuri reduse de combustibil, fiind conştienţi că doar aşa pot fi competitivi pe o piaţă deschisă. Ne-a bucurat numărul mare de vizitatori, modul de organizare a târgului, care a îmbinat partea de expoziţie de utilaje cu cea de demonstraţii practice şi cu expoziţia de animale”, ne-a declarat dr. ing. Florin Neacșu, director general adjunct al NHR Agropartners.

Vizitatorii care au ajuns în standul NHR au văzut expuse o combină Deutz-Fahr de 240 CP cu heder de cereale la un preţ promoţional de 110000 euro, tractoare de la 75 la 340 CP, încărcător cu braţ telescopic JCB şi utilaje pentru lucrările solului, semănat şi întreţinerea culturilor de la Poettinger, Dal-Bo, Sfoggia, Bogballe, Hardi, Gregoire. La demonstraţiile din câmp au participat cu un tractor „inteligent” de 250 CP din seria 7000 TTV, foarte modern, cu transmisie cu variaţie continuă şi sistem de autoghidare integrat.

„Fermierii apreciază calitatea produselor, profesionalismul echipei noastre de vânzări, piesele de schimb, service-ul şi faptul că prin filialele noastre din zonă (Cluj, Carei, Arad) putem «percuta» foarte rapid când clienţii noştri au nevoie de o intervenţie. De fapt, la nivelul întregii ţări lucrăm cu 12 filiale şi nu ne oprim aici. În următoarea perioadă vom deschide încă două filiale în Moldova (pe lângă cea de la Iaşi), la Bacău şi Botoşani, iar în Giurgiu am început deja construcţia unei noi filiale care o va înlocui pe cea existentă. Ne pregătim și pentru târgul Agriplanta-Romagrotec, la care vrem să surprindem fermierii cu multe maşini noi şi cu oferte deosebite. Le adresez pe această cale invitaţia de a ne vizita la stand şi la demonstrațiile în câmp”, a completat dr. ing. Florin Neacșu.

Tractorul Anului 2017 a fost prezent la Agraria

Unele dintre firmele participante au devenit deja „tradiționale”, mulți dintre fermieri venind aici special pentru a vedea ce noutăți au adus acestea an de an. Una dintre ele este și Titan Machinery România care a început în forţă seria de evenimente agricole 2017, prin participarea la cea de-a 23-a ediţie a celui mai important târg agricol din Transilvania – Agraria 2017.

„Aşa cum ne-am obişnuit publicul, anul acesta ne-am mărit din nou suprafaţa standului, numărul şi diversitatea utilajelor expuse. Noutăţile le-au reprezentat tractorul Case IH Luxxum 120, proaspăt intrat pe piaţa din România şi tractorul anului 2017 – Case IH Optum 300 CVX”, ne-a declarat Bogdan Constantin, PR & Communications Specialist al Titan Machinery România.

 

Seria Luxxum, recent lansată la nivel mondial, include tractoare dotate cu motoare de 3,4 litri, în patru cilindri, care respectă cele mai noi norme antipoluare. Luxxum a crescut gradul de confort și are o cabină suspendată și opțiunea de suspensie pe puntea față. Acoperișul cabinei permite o vizibilitate ridicată, ce reprezintă un câștig pentru productivitatea utilajului atunci când sunt manipulate sarcini la înălțime.

„Optum 300 CVX, desemnat «Tractorul Anului 2017» la expoziția internațională de utilaje agricole EIMA din noiembrie anul trecut, este dotat cu motor FPT, 6 cilindri, capacitate 6700 cm3, ce dezvoltă o putere maximă de 313 CP și are o transmisie cu variație continuă. Condițiile din cabină sunt la un nivel ridicat, constructorul american punând un accent important și pe confort”, ne-a mai spus Bogdan Constantin.

Pe lângă acestea, în standul Titan Machinery România, au fost expuse şi celebrele tractoare Case IH precum Farmall 95A, Farmall 115 U, Maxxum 150, Puma 165, Magnum 380 CVX, dar și încărcătorul telescopic Farmlift 632, utilajele VÄDERSTAD, precum semănătoarea de precizie Tempo R 8 și semănătoarea Rapid A 600 C, cunoscute deja pentru viteza ridicată de semănat, fără a pierde nimic din precizie.

Combina Case IH Axial-Flow 7240 recoltează cu viteză crescută și pierderi minime

Regina standului a fost însă combina Case IH Axial-Flow 7240 cu hederul flexibil Case IH de 9.1 m. În calitate de inventator al designeului rotorului compact Axial-Flow®, Case IH continuă să investească în aceste proiecte pentru a optimiza și mai mult echipamentul care a impus noi standarde în domeniul baterii și al separării boabelor de paie. Sistemul de alimentare, rotorul, buncărul și tubul de descărcare au fost proiectate pentru a face față chiar și celor mai productive culturi. Totodată, productivitatea de lucru a acestora a fost optimizată, iar pierderile de boabe minimizate chiar și în timpul recoltării plantelor la viteze ridicate. În plus, volumul mai mare al buncărului de colectare a boabelor duce la o frecvență scăzută de golire.

„Vom participa şi la târgul agricol Agriplanta-Romagrotec ce se va desfăşura în perioada 18-28 Mai, în localitatea Fundulea, judeţul Călăraşi, unde vizitatorii vor întâlni celebrele utilaje marca Case IH, la care vom prezenta în exclusivitate o nouă gama de combine, dar şi utilaje marca VÄDERSTAD, Gregoire Besson, Sulky și altele, iar fermierii vor afla cele mai noi informații în materie de tehnică agricolă”, ne-a mai spus în încheiere specialistul în comunicare al Titan Machinery România.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *