AGRARIA 2017: Cu oameni și despre oameni… Tehnică agricolă și zootehnie la superlativ!

Agriplanta-Romagrotec 2017, accent pe plusvaloare
28/04/2017
Titan Machinery ne așteaptă la expoziție
12/05/2017

AGRARIA 2017: Cu oameni și despre oameni… Tehnică agricolă și zootehnie la superlativ!

În perioada 6-9 aprilie 2017 la Jucu, în județul Cluj, a avut loc cea de a 23-a ediție a Târgului Internațional pentru Agricultură, Industrie Alimentară și Zootehnie – AGRARIA, cea mai dinamică expoziție în câmp din Transilvania. 

Ne-am dorit un eveniment special, dedicat fermierilor, un eveniment cu oameni și despre oameni,  și am reușit… iar cifrele ediției 2017 demonstrează acest lucru:

  •  peste 28.000 de vizitatori, o creștere de 50% față de ediția precedentă;
  •  395 de firme participante din 15 țări, o creștere de 22% față de ediția 2016;
  •  zonă dedicată demonstrațiilor cu mașini agricole;
  •  spațiu generos dedicat zootehniei – Zootehnica Show
  •  250 de exemplare de animale de rasă (bovine, ovine și cabaline), o creștere de 65% față de 2016

 AGRARIA a beneficiat și în acest an de parteneriatele tradiționale cu NHR Agropartners – Partener Oficial, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca – Partener, Ferma – Partener Comunicare, Agenția Națională pentru Zootehnie ANZ, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Cluj și Direcția pentru Agricultură a Județului Cluj – Parteneri Instituționali. Cea de-a 23a ediție a fost organizată în colaborare cu AgroTransilvaniaCluster și cu sprijinul Tetarom și a Consiliului Județean Cluj.

ZOOTEHNICA SHOW, noul concept integrat dedicat sectorului zootehnic, a reprezentat în acest an un punct de maxim interes pentru fermieri. Expoziția de animale de rasă, prezentările live, în ring, de animale de rasă, concursuri, bonitare, licitația de bovine Angus, conferințele și forumurile organizate în parteneriat cu Agenția Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Agenția Națională pentru Zootehnie – ANZ,  Colegiul Medicilor Veterinari din România, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Cluj, Someș-Arieș Cooperativa Agricolă, SEMTEST BVN, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Asociația Crescătorilor de Vaci „Bălțată Românească” tip Simmental, Asociația Aberdeen Angus România și Federația Agricultorilor de Munte „Dorna” – au contribuit la succesul acestei ediții a expoziției Agraria. Printre participanții în cadrul expoziției de ovine s-au numărat Someș-Arieș Cooperativa Agricolă, Asociația ProOvis, Asociația Ovis, Asociația Ijarul Cluj, Asociația Intermacedonia etc.

Tehnologie agricolă de excepție prezentată de firmele participante pe platforma de la Jucu

Ediția 2017 a expoziției AGRARIA a reunit pe platforma de la Jucu, pe o suprafață expozițională de 10 hectare, ofertele celor peste 395 de firme participante din 15 țări, acoperind o gamă tematică variată: agricultură (mașini și utilaje agricole, producția vegetală, nutriția plantelor, protecția plantelor, agricultură și mediu, energii regenerabile etc), zootehnie, industrie alimentară și ambalaje, horticultură, management și consultanță, electronică și mecanică, prestări servicii în agricultură, instituții publice și neguvernamentale.

Lista completă a expozanților Agraria 2017,aici...


În premieră pentru zootehnia din România, 1a licitație de bovine de carne Angus din România organizată la Agraria 2017

Asociația Aberdeen Angus România nu a organizat doar o altă conferință agricolă în care se dezbat teme de mai mult sau mai puțin interes public de la care participanții nu asimilează prea multe informații. Inițiativa organizatorilor a fost foarte apreciată de către fermieri, iar prezența la licitație a depășit 1.000 de persoane. Mai multe detalii…


Miss AGRARIA 2017

Un eveniment aparte, organizat de această data de Someș Arieș Cooperativa Agricolă și Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțată Românească tip Simmental, l-a reprezentat alegerea Miss AGRARIA 2017. Astfel, Bălțata Românească crescută de fermierul Ilie Mircea Rus a fost aplaudată la paradă timp de 26 de secunde, adjudecându-și astfel premiul. Pe lângă trofeul adjudecat, fermierul a fost premiat și de Someș Arieș Cooperativa Agricolă, Holland Dairy House și DLG Intermarketing.


Mașini agricole în mișcare!

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile din prima zi, demonstrațiile cu mașini agricole au fost organizate în trei din cele patru zile dedicate evenimentului. Cu toate acestea, peste 300 de fermieri au avut posibilitatea să conducă un tractor și alte câteva sute au asistat la demonstrațiile cu tractoare inteligente și mașini de erbicidat.


Tombole Agraria 2017

Asociația Crescătorilor de Vaci „Bălțata Românească” Tip Simmental a organizat zilnic o tombolă la care participanții puteau câștiga un tăuraș cu certificat de origine din rasa Bălțata Românească. O altă tombolă la care vizitatorii Agraria au putut participa a fost cea organizată de Alpha Bank și Agrialianța, la care marele premiu a fost un tractor Kubota model B1220 – câștigătoarea premiului fiind SZASZ KRISTINA IULIA  PFA – fermier din comuna Aghiresu, județul Cluj.


DLG Intermarketing mulțumește tuturor expozanților, partenerilor, colaboratorilor și vizitatorilor Agraria 2017 pentru succesul acestei ediții!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *