80 de produse ale studenților USAMV Cluj-Napoca, la Salonul „Pro Invent 2019”

Ziua Cooperativelor de Cultura Mare, Ediția a IV-a
12/12/2018
Agraria a ajuns la cea de a 25-a ediție
19/03/2019

80 de produse ale studenților USAMV Cluj-Napoca, la Salonul „Pro Invent 2019”


Salonul „Pro Invent 2019” își deschide porțile miercuri, 20 martie, la ora 12.00, la BT Arena. Vizitatorii sunt așteptați până pe 22 martie, când la ora 12.00 va avea loc festivitatea de premiere a proiectelor din cadrul acestui eveniment.

Printre lucrările prezentate de studenții clujeni se află chipsurile de sfeclă de zahăr, pralinele imprimate 3D, crema tartinabilă din semințe de cânepă, iaurtul din lapte de capră sau cârnații de porc cu adaos de turte de măsline, se arată într-un comunicat al univerșității.

77 de proiecte prezentate

Aproape 80 de proiecte ale studenților și cadrelor didactice de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor, din cadrul USAMV Cluj-Napoca, vor fi prezentate publicului și specialiștilor la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii „Pro Invent 2019”.

Reuniunea programată între 20-22 martie 2019, la BT Arena, va aduce în prim-plan peste 350 de invenţii din variate domenii ale ştiinţei şi tehnicii, inclusiv din cadrul ingineriei alimentare, iar între participanți se numără universităţi, institute, centre şi staţiuni de cercetare, firme, asociaţii ale inventatorilor sau persoane fizice din ţară şi din străinătate.

Studenții universității de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor se vor prezenta cu 77 de proiecte, între care se numără rețete originale, cum ar fi: chipsuri de sfeclă de zahăr, praline imprimate 3D umplute cu cremă îmbunătățită cu pudră de ceai verde și ceai negru, supliment alimentar încapsulat din miere cu coacăze și zer, cremă tartinabilă raw-vegană din semințe de cânepă, cu adaos de coloranți naturali, iaurt din lapte de capră îmbogățit cu microcapsule de aronia, humus cu sfeclă roșie sau turtă dulce din făină de secară cu adaos de prune uscate, precum și produse cosmetice, între care amintim crema hidratantă împotriva petelor pigmentare.

Spre deosebire de edițiile anterioare ale Salonului ”Pro Invent”, proiectele studenților vor fi împărțite în două zile de expoziție: în 20 și 21 martie,.

➡ De asemenea, în 21 martie, între orele 14.00 – 16.30, de asemenea la BT Arena, specialiști din cadrul universității noastre vor participa la workshop-ul „Helthcare Innovation”, alături de EIT Health, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Haţieganu” și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

➡ Programul de vizitare al salonului este următorul: 20 martie – orele 12.00 – 18.00; 21 martie – orele 10.00 – 18.00 și 22 martie – orele 10.00 – 14.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *